Sterretje in ruit woonhuis repareren

Door 7 augustus 2017Blog

Wanneer mensen een sterretje in hun autoruit hebben, kunnen zij vaak bij veel verschillende autogarages terecht. Maar wat moet u eigenlijk doen wanneer u een sterretje in één van de ramen van uw woning heeft? Sommige mensen kiezen er in dat geval voor om direct de hele ruit maar te vervangen, maar dat is helemaal niet noodzakelijk. Net als bij een autoruit kan een sterretje in de ruit van een woning ook gewoon gerepareerd worden. Op deze manier bent u doorgaans een stuk goedkoper uit dan wanneer u direct maar besluit uw hele raam te laten vervangen door een nieuw exemplaar. Maar hoe kunt u een sterretje in een ruit van uw woning het beste repareren?

Is een sterretje repareren van belang?

Heeft u te maken met een sterretje in één of meerdere ramen van uw woning? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk te repareren. Wanneer u hier niets aan doet, bestaat de kans namelijk dat het sterretje steeds groter wordt. In het ergste geval kan er uiteindelijk zelfs een barst ontstaan. Dit gebeurt meestal wanneer er grote temperatuurverschillen zijn tussen binnen en buiten, bijvoorbeeld in de winter. Hierdoor scheurt een sterretje vaak uit. Het repareren van een barst is vaak een stuk duurder en vaak meer werk dan het repareren van een sterretje. Daarom is het verstandig om direct in te grijpen wanneer er een sterretje in een raam van uw woning zit.

Hoe repareert u een sterretje?

Veel mensen met een sterretje in het raam van hun woonhuis willen deze wel repareren, maar weten gewoonweg niet hoe zij dit moeten doen. Net als bij een autoruit is het verstandig om een sterretje in de ruit van uw woning te laten repareren door een specialist. Dit kan bijvoorbeeld een glaszetter zijn. Een glaszetter beschikt over de benodigde kennis en gereedschappen om het sterretje op de juiste wijze te repareren. Door een glaszetter in te schakelen, is het sterretje in het raam van uw woning binnen de kortste keren gerepareerd. Hierdoor hoeft u niet langer bang te zijn dat het sterretje in uw ruit uiteindelijk een barst wordt.