Skip to main content

Heb jij het gebruik van figuurglas in huis al eens overwogen? In de afgelopen jaren heeft figuurglas sterk aan populariteit gewonnen. Waar dit materiaal voorheen vaak in klassieker ingerichte woningen gebruikt werd, komt het glas tegenwoordig ook in moderne woningen terug. Mede door de voordelen die het glas je kan bieden! Denk hierbij aan de privacy waarvan je profiteert met figuurglas, de mogelijkheid om een warmere sfeer in huis te creëren, enzovoorts. In dit artikel zetten onze glaszetters een aantal van de voornaamste voordelen van figuurglas voor je op een rijtje!

Mocht je alvast wat inspiratie willen hebben, dan is het verstandig om eens op sociale media te kijken. In het bijzonder op Instagram! Hier delen veel mensen foto’s van hun interieur, waarvan het figuurglas een onderdeel is. Deze foto’s geven je een goed beeld, van de mogelijkheden die je met figuurglas hebt.

Verschillende soorten figuurglas voor in huis

Figuurglas wordt in tal van verschillende modellen aangeboden Kies bijvoorbeeld voor figuurglas met een patroon van bubbels, figuurglas met strakke lijnen als patroon, enzovoorts. Naast de verschillende patronen, wordt het figuurglas in verschillende kleuren aangeboden. Door voor een warm oranjekleurig type figuurglas te kiezen, zal het licht wat in huis valt ook verkleuren! Vergelijk het met sfeervolle ledverlichting in huis. Ook ledverlichting kun je van kleur laten veranderen, om een gezelligere sfeer in huis te creëren. Met ledverlichting profiteer je echter niet van meer privacy. Iets wat bij het gebruik van figuurglas wel het geval is! Het figuurglas maakt het niet langer mogelijk om van buiten naar binnen te kijken. Andersom is het ook lastiger om naar buiten te kijken.

Ruimtes om figuurglas in te gebruiken

Niet alleen in de woonkamer komt figuurglas goed van pas. Denk bijvoorbeeld ook aan een badkamer! In de badkamer gebruikt men vaak plakfolie om te voorkomen, dat men van buiten naar binnen kan kijken. Iets wat geen prettige gedachte is, wanneer je net aan het omkleden bent. Of wat te denken van de hal? Hier kun je het figuurglas in je deur laten plaatsen. Zo voorkom je dat bezoekers bij je woning naar binnen kunnen kijken, als zij voor de deur wachten.