Skip to main content

Wat is eigenlijk de definitie van veilig glas? Veel mensen hebben hier totaal geen idee van. Zo wordt dubbel glas door de meeste mensen als veilig glas gezien. Dit is echter niet het veiligste glas dat er tegenwoordig op de markt is. Dubbel glas beschermt bijvoorbeeld niet goed tegen inbraak en brand. Wil jij een pand voorzien van glas dat echt veilig is? Kies dan voor inbraakwerend en brandveilig glas. De meeste mensen hebben echter helemaal geen weet van het bestaan van dit glas. Zij zullen er dan ook niet snel voor kiezen om hun huidige ramen te vervangen door veilig glas.

Waarom is veilig glas zoveel beter?


Achter veilig glas voelt u zich een stuk veiliger dan achter dubbel glas. Veilig glas kan uit twee glasplaten bestaan, maar ook uit meer. Op het eerste gezicht denkt u dan ook niet dat er veel verschil is met dubbel glas. Het grootste verschil is echter niet zichtbaar. Bij veilig glas zit er namelijk een speciale folie tussen de glasplaten. Dit folie zorgt ervoor dat het glas op zijn plek blijft, zelfs wanneer iemand het probeert te breken. Uw pand is met dit glas een stuk beter beschermd tegen inbraak. Veilig glas is echter niet alleen inbraakwerend, maar ook brandwerend. Dit glas is namelijk goed bestand tegen hoge temperaturen. Brandwerend glas breekt dan ook minder snel dan gewoon dubbel glas.

Laat u informeren door een glaszetter


Bent u benieuwd naar de voordelen van brandwerend en inbraakwerend glas? Schakel dan vooral een glaszetter in. Een glaszetter kan u namelijk precies vertellen waarom u zich achter veilig glas een stuk veiliger voelt. Bent u overtuigd geraakt van de voordelen van veilig glas? Laat dit dan ook door een glaszetter plaatsen. Op deze manier weet u zeker dat het glas goed bevestigd wordt. En alleen wanneer veilig glas juist geplaatst is, bent u verzekerd van de extra voordelen ervan.