Skip to main content

Vindt u het zomers vaak al snel te warm in huis? Mogelijk valt de snel stijgende temperatuur te verklaren door het type glas, dat u in huis gebruikt. Enkel- en dubbel glas zorgen er niet alleen voor dat er veel licht binnen uw woning komt. Ook de warmte kan via deze ruiten bij uw woning naar binnen stromen. Een te hete woning zal al snel voor irritaties zorgen! Niet alleen uzelf zal het vervelend vinden dat het zo warm in huis is. Ook voor kinderen en bijvoorbeeld huisdieren is de hitte bepaald niet prettig. Wanneer zij de warmte van buiten willen ontvluchten in huis, is deze mogelijkheid niet aan de orde. Zonwerend glas kan een interessante overweging zijn. Het kan u helpen de temperatuur in huis op peil te houden tijdens de zomer.

Zonwerend glas of warmte werend glas

De naam van dit type glas doet wellicht vermoeden, dat ook het zonlicht buiten uw woning blijft. Dit is echter niet het geval! Bij zonwerend glas weerkaatst de warmte, zonder dat dit ten koste gaat van de inval van het zonlicht in uw ruimtes. Niet voor niets dat ze zonwerend glas ook regelmatig warmte werend glas noemen. Dit beschrijft de werking van het glas iets beter dan zonwerend glas. Op zonwerend glas is een speciale coating aangebracht, die voor de weerkaatsing van warmte zorgt. Vaak houdt dit type glas circa 60% meer warmte buiten uw woning dan dubbel glas.

Het gebruik van zonwerend glas binnen woningen

Veel mensen gebruiken zonwerend glas in de serre aan hun woning. De serre is vaak grotendeels opgebouwd uit losse ruiten. Zo heeft u alle mogelijkheid om van uw tuin te genieten op regenachtige of koude dagen. Tegelijkertijd wilt u voorkomen dat de serre in de zomermaanden een kas is. Vanuit de serre kan de warmte immers naar de andere ruimtes van uw woning stromen. Naast de serre zijn ook de op het zuiden gelegen ruimtes van uw woning goed te combineren met zonwerend glas. Deze ruimtes zullen verhit raken, wat u voorkomt met warmte werend glas.

Zonwerend glas in uw woning laten plaatsen

Wanneer u momenteel enkel- of dubbelglas gebruikt, kan de hulp van onze glaszetters wenselijk zijn bij het plaatsen van zonwerend glas. Het is belangrijk dit op de juiste wijze te laten doen. Zo voorkomt u onder meer dat er tocht rond de ruiten ontstaat. Dit zijn vaak kieren tussen de ruit en het kozijn. Vaak zijn deze kieren het gevolg van het op een verkeerde wijze plaatsen van de ruit.