Skip to main content

Wat moet u doen als door een storm iets hards tegen uw raam aanwaait en hierdoor het glas breekt? Glasschade door een storm komt vaker voor dan u denkt. Wij als slotenmakers worden namelijk regelmatig opgeroepen voor het vervangen van glas tijdens of na een storm. Door de harde wind breken takken van bomen af en zweven diverse voorwerpen door de lucht die uw ramen kunnen raken. De kans dat het glas breekt is dan ook aanwezig. Het is daarom ook goed om te weten wat u te doen staat als u geconfronteerd wordt met glasschade door een storm.

Eerste zorg is veiligheid

Het is altijd even schrikken als het glas in een raam van uw woning breekt en plotseling honderden scherven bij u binnen op de vloer liggen. Waar u vooral voor moet waken is dat deze scherven ernstige verwondingen teweeg kunnen brengen. Uw eerste zorg moet daarom zijn om de veiligheid te waarborgen. Bekommer uzelf in eerste instantie om kinderen en huisdieren. Zorg ervoor dat zij niet bij de glasscherven in de buurt kunnen komen. Als u hier zeker van bent, dan is het tijd om na te denken hoe het glas vervangen zal gaan worden.

Vervangen glas door glaszetter

Met een kapotte raam kunt u natuurlijk niet blijven zitten. Als door een storm glas kapot is gegaan, dan moet u een glaszetter contacteren om nieuw glas te zetten. Het is natuurlijk wenselijk als dit dezelfde dag nog kan gebeuren. Kies daarom voor een glaszetter die een spoeddienst aanbiedt en zeker binnen een uur bij u aanwezig kan zijn. Nadat u de afspraak voor het vervangen glas heeft gemaakt, kunt u ook contact opnemen met de verzekering om te vragen of de kosten vergoed worden. Een goede tip is om enkele foto’s van het gebroken glas te maken die u later voor de verzekeringsclaim kunt gebruiken.