Skip to main content

glassubsidieHet is mogelijk om circa 15 procent van de investering in energiebesparende maatregelen terug te krijgen. Je doet dat via de zogeheten subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen. Om voor de subsidieregeling in aanmerking te komen, moet er worden voldaan aan diverse voorwaarden. We geven een kort en bondig overzicht van de regeling.

Krijg ik ook 15 procent van mijn investering terug?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat hangt af van de gemeente waarin de woning gevestigd is. De subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen is namelijk een gemeentelijke subsidieregeling, wat inhoudt dat de regeling niet in elke gemeente van toepassing is en de gemeenten dus zelf kunnen bepalen hoe ze de regeling invullen. Lang niet elke gemeente heeft de genoemde regeling doorgevoerd, wat inhoudt dat je niet in elke gemeente van de subsidie kunt profiteren. Ook verschillen de eisen die gelden om voor subsidie in aanmerking te komen dusdanig per gemeente dat het compleet onoverzichtelijk is geworden en er landelijk geen peil op te trekken is. Bovendien is de hoogte van de subsidie ook nog door de gemeenten geregeld.

Hoe zie ik gemakkelijk of de subsidie voor mij geldt?

Op de website energiesubsidiewijzer.nl zijn alle subsidies en overige regelingen vermeld die voor jouw gemeente gelden. Je kunt op de genoemde website je woonplaats invoeren en ziet zo of de subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen ├╝berhaupt in jouw gemeente is ingevoerd. Mocht dat niet het geval zijn dan zijn er misschien nog overige maatregelen die in jouw gemeente gelden.