Skip to main content

Als je nu nog geen dubbel glas in je woning hebt, kun je jezelf de vraag stellen: wat zijn nou de voorwaarden van dubbel glas? Die voordelen zijn groot, maar je moet ze wel even scherp hebben. Voor de volledigheid nemen we daarna ook nog even een nadeel op.

Voordeel 1 – betere isolatiewaarde
Je huis is beter geïsoleerd als je hebt gekozen voor dubbel glas. Doordat het glas uit twee lagen bestaat, waartussen een beetje lucht is opgenomen, komt de lucht uit huis niet meer rechtstreeks in contact met de buitenlucht (en andersom). Dat betekent warmere huizen in de winter en koelere huizen in de zomer. Een groot voordeel, zeker in de woonkamer. Het scheelt stoken.

Voordeel 2 – je huis is meer waard Dubbelglas in Breda
Misschien dat je de investering in de glaszetter die het dubbele glas plaatst niet 1 op 1 terugverdient. Maar je huis is gegarandeerd meer waard. Mensen die nu een huis gaan kopen, wegen af in hoeverre ze extra dienen te investeren in de woning die ze gaan aanschaffen. Vanwege het comfort en het voordeel van dubbel glas, is dat voor veel mensen een strikte voorwaarde.

Nadeel – het kost geld
Niet veel, maar toch stevig. Een glaszetter is niet gratis. Uiteindelijk is dit in zekere zin een non-argument om niet te investeren. Maar reken wel op een flinke kostenpost, want uiteindelijk zul je stevig moeten investeren. Zeker de investering in de kozijnen kan aardig in de papieren lopen. Houd dus rekening met een kleine kostenpost om dat voor elkaar te krijgen.