Skip to main content

De mare gaat dat Nederlanders de neiging hebben zichzelf over te verzekeren. Nou is dat in zekere zin ook wel waar, want de speciale telefoon, laptop of fietsverzekering is soms wel wat veel van het goede. In principe moet je je alleen verzekeren tegen de risico’s die je niet zelf met een spaarpotje kunt afdekken. Daarbij kun je denken aan brand, aan schade die je veroorzaakt door met een auto te rijden of door iemand onbedoeld ernstig letsel toe te brengen.

Voor het verzekeren van glasschade, moet je hierin een vergelijkbare afweging maken. Want ben je in staat om op het moment dat er sprake is van gesprongen ruiten, door bijvoorbeeld rellen in de straat of door rondvliegend vuurwerk, het vervangen van de ruiten door een glaszetter zelf te vergoeden? Als het 1 ruit is misschien nog wel, maar als alle ruiten eruit liggen, dan kan dat wel een probleem opleveren.

Let op – misschien ben je al verzekerd

glasverzekeringSommige opstalverzekeringen of schadeverzekeringen, dekken automatisch al glasschade. Daarvoor geldt dat er dan sprake kan zijn van specifieke voorwaarden. Check die eerst, voordat je een extra verzekering voor glasschade afsluit. Daarnaast geldt dat het goed mogelijk is dat de woningbouwcorporatie of een andere partij reeds een verzekering voor je heeft afgesloten. Het is in dat geval dus ook niet echt zinvol om een extra verzekering af te sluiten. Last but not least; check of je automatisch gebruik kan maken van iedere glaszetter die actief is bij jou in de buurt. Soms zijn er restricties.