Skip to main content

Woont u in een woning die bijzonder goed in het zicht staat? Dan kan raamfolie u meer beschutting geven. Door raamfolie aan te brengen op uw raam, kunnen mensen van buitenaf niet meer naar binnen kijken. Enige nadeel is dat u zelf dus ook niet of nauwelijks meer naar buiten kunt kijken. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om hun raam voor slechts een deel met folie te bedekken. Deze folie kunt u aan laten brengen door een glaszetter, maar u kunt het ook prima zelf doen.

Voorbereidingen 

Voordat u gaat beginnen met het plaatsen van uw raamfolie, is het zaak om het betreffende raam goed schoon te maken. Dit kunt u doen met bijvoorbeeld glasreiniger. Is uw raam goed schoon? Dan is het niet verstandig om de grote lap raamfolie lukraak op uw raam te plakken. Het is handiger om eerst de afmetingen van uw glas op te meten. Vervolgens kunt u de raamfolie op het juiste formaat snijden of knippen. Wanneer u zelf uw folie op gaat plakken, doet u er goed aan om een marge van een paar centimeter aan te houden. Het deel dat overlapt, kunt u vervolgens makkelijk afsnijden met een stanleymes.

Raamfolie opplakken

De manier van bevestigen van de raamfolie hangt af van welk soort raamfolie u aangeschaft heeft. Bij statisch raamfolie maakt u de ruit eerst nat met een plantenspuit. Vervolgens kunt u de folie aanbrengen. Heeft u zelfklevende raamfolie? Dan hoeft u geen water te gebruiken. Dit is wel aan te raden wanneer u niet zeker weet of de folie op de goede plek zit. Door het nat te maken, is het namelijk nog te verplaatsen. Tot slot kunt u ook zonwerende raamfolie hebben. Voor het aanbrengen van dit type raamfolie kunt u het raam het beste heel erg nat maken. Anders blijft de folie niet goed hechten.