Skip to main content

Binnen steeds meer woningen maakt men gebruik van dubbelglas. Met dubbelglas verhoogt u de isolatiewaarde van uw woning, waardoor deze meer waard wordt. Daarbij zorgt een betere isolatie voor een lagere energierekening aan het eind van het jaar! Ook voor monumentale panden kan het gebruik van dubbelglas het overwegen waard zijn. Het plaatsen van dubbelglas is bij monumentale panden helaas niet altijd even gemakkelijk. Denk bijvoorbeeld aan een monumentaal pand met glas in lood ramen. In dit geval zal het glas in lood op het dubbel glas moeten worden aangebracht, om de isolatie van het pand te kunnen verbeteren. Glas in lood kunt u door een specialist op dit gebied laten maken.

Voordelen van dubbelglas voor panden

Dubbelglas heeft verschillende voordelen. Zoals reeds beschreven werd heeft dubbelglas een positieve invloed op de isolatie van het pand. Des te beter de isolatie is, des te lager zal uw energieverbruik ook zijn. Zeker in monumentale panden is de isolatie vaak niet heel goed. Toen het pand gebouwd werd, hield men nagenoeg geen rekening met de isolatie. Het kan dan ook voorkomen dat uw pand maar een buitenmuur heeft op sommige punten. Veel gebruikelijker is het om een buitenmuur te combineren met een binnenmuur. Tussen beide muren wordt een laag isolatiemateriaal aangebracht, om de warmte binnen het pand te houden.

Zo slecht als de isolerende werking van de muren binnen een monumentaal pand is, zo slecht is vaak ook de isolatie van de ruiten. Het gebruik van enkelglas in dergelijke panden is niet ongebruikelijk. Door het enkelglas voor dubbelglas of zelfs HR+-glas te laten vervangen, zult u het energieverbruik sterk zien teruglopen.

Advies over het plaatsen van dubbelglas

Twijfelt u of het plaatsen van dubbelglas voor u interessant kan zijn? Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact met onze glaszetter op. Onze glaszetter in Breda heeft een jarenlange ervaring in het vervangen van enkelglas voor dubbelglas in woningen en monumentale panden. Door te kijken naar uw huidige ruiten en naar het type ruit (glas in lood, geverfd glas, etc.) wat u gebruikt, zetten we de mogelijkheden voor u op een rijtje.