Skip to main content

Lekkages vormen om verschillende redenen een grote ergernis voor woningbezitters. Zo is het vaak erg lastig om de bron van een lekkage te achterhalen, kan de lekkage voor een ernstige waterschade aan uw woning zorgen, enzovoorts. Onze glaszetter uit Breda vertelt u graag meer over het verhelpen van lekkages. In het bijzonder een lekkage in uw dubbel glas, wat in steeds meer woningen gebruikt wordt. Door de lekkage kort na het ontdekken hiervan te laten verhelpen, kunt u waterschade voorkomen. Waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van rottende, houten kozijnen. Ook kan het vocht in uw muren trekken, waar het voor onhygiƫnische schimmelplekken zorgt.

Ontstaan van een lek in dubbel glas

Voordat u een lek in dubbel glas laat verhelpen, is het raadzaam om te kijken wat de mogelijke oorzaak hiervan kan zijn. In veel gevallen is het glas op de verkeerde wijze in het kozijn geplaatst, waardoor er speling tussen het glas en kozijn is ontstaan. Via deze speling sijpelt het water bij uw woning naar binnen. Ook kan er sprake zijn van tocht, waarbij tijdens de koude winterdagen hevige condens aan de binnenzijde van de ruit ontstaat. Deze condens trekt vaak direct weer weg. Het is echter niet ondenkbaar dat een deel van deze condens in uw houten kozijnen trekt, als deze bijvoorbeeld niet goed geschilderd zijn.

Tip: wanneer u opmerkt dat u te maken heeft met een hevige vorm van condens, kunt u uw ruit laten controleren op een correcte plaatsing hiervan.

Schakel professionele hulp van een glaszetter in

Zowel bij het plaatsen van een nieuwe ruit, als bij het oplossen van een lekkage, doet u er verstandig aan om de hulp van een professionele glaszetter in te schakelen. Onze glaszetters beschikken over de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen om ruiten op de juiste wijze te monteren. Zo is de kans op lekkages rond uw ruiten minimaal! Mocht er sprake zijn van een lekkage, dan zal onze glaszetter eerst naar de exacte bron van de lekkage zorgen. Op basis daarvan wordt vervolgens naar een passende oplossing gezocht. In veel gevallen zal dit betekenen, dat de lekkende ruit in huis vervangen moet worden.