Skip to main content

Steeds meer woningbezitters stappen over op dubbel glas. Dit is niet voor niets, want dubbel glas heeft consumenten verschillende voordelen te bieden. Zo is de kans op een inbraak kleiner bij het gebruik van dubbel glas, doordat de ruiten minder makkelijk in te slaan zijn. Daarbij zorgt dubbel glas voor een verhoging van de isolatiewaarde van uw woning. Een hogere isolatiewaarde zal het makkelijker maken om uw woning te verkopen en verlaagt daarbij uw energieverbruik. Op jaarbasis bent u zodoende minder geld kwijt voor het verwarmen van uw woning.

Helaas gaat het plaatsen van dubbel glas niet altijd goed. Zo kunt u onder meer te maken krijgen met een lekkage in uw dubbel glas. Bij een lekkage zal er vocht tussen beide ruiten komen, wat voor een ernstige vorm van condens zorgt. Het is lastig om deze lekkages zelf te verhelpen.

Hulp van een glaszetter inschakelen

Vaak wordt een lekkage in dubbel glas veroorzaakt doordat de ruiten op een verkeerde manier in de kozijnen geplaatst zijn. Ook kan er tijdens het plaatsen vocht tussen de ruiten zijn gekomen. Om een ernstige waterschade aan uw kozijnen te voorkomen, is het raadzaam om zo snel mogelijk een van onze glaszetters in te schakelen. Onze glaszetters kunnen de ruiten opnieuw voor u plaatsen, waarmee de lekkage vaak verholpen is. Mocht er sprake zijn van een andere oorzaak van de lekkage, dan denken we graag met u mee over een alternatieve oplossing.

Waterschade bij een lekkage in dubbel glas

Een lekkage in dubbel glas kan voor een nare waterschade aan uw kozijnen zorgen. Het vocht tussen uw ruiten zal namelijk in het hout van uw kozijnen trekken, waar het voor houtrot kan zorgen. Het is erg lastig om houtrot zelf te verhelpen, waardoor u de hulp van een timmerman nodig heeft. Een timmerman kan de beschadigde kozijnen voor u vervangen, om zo een verergering van de problemen rond de lekkage in uw dubbel glas te voorkomen. Ook kan het vocht in uw muren trekken, waarbij er schimmel- en zwamvorming op uw binnenmuur kan ontstaan. Reden genoeg om de lekkage in uw dubbel glas direct te laten verhelpen.