Skip to main content

Jongeren zitten altijd vol kattenkwaad en dat wil er nog wel eens voor zorgen dat zij verder gaan dan eigenlijk de bedoeling was. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er jongeren in uw buurt kiezelsteentjes of eieren tegen de ruiten van buurtbewoners gooien. Zij denken hierbij vaak niet of nauwelijks aan de gevolgen. Wanneer de ruiten in uw woning van enkel glas zijn, kan een kiezelsteentje of een ei er zo maar voor zorgen dat uw ruit sneuvelt.

Tijdelijke oplossing

Dergelijk kattenkwaad halen jongeren vaak uit wanneer het donker. Wanneer uw ruit sneuvelt, is het dan ook denkbaar dat er geen glaszetter meer te bereiken is. Wat moet u nu doen? In dit geval doet u er goed aan om uw gesneuvelde ruit tijdelijk af te dichten met een houten plaat. Op deze manier kan er in de nacht in ieder geval geen ongewenst bezoek uw woning binnenkomen. Deze plaat kunt u vastzetten op het kozijn.

De volgende dag

Wanneer u geen glaszetter meer kon bereiken, neemt u de volgende dag natuurlijk direct contact met een vakman op om uw ruit te laten vervangen. Had u enkel glas? Misschien is het dit keer toch beter om voor dubbel glas te kiezen. Niet alleen omdat dit beter isoleert, maar ook vanwege de betere bescherming. Dubbel glas bestaat namelijk uit twee glasplaten, waardoor het beter beschermt.