Skip to main content

Glas is bijzonder breekbaar. Dit geldt ook voor de ruiten die u in uw woning heeft zitten. Beschikt u over ramen van dubbel glas? Dan is de kans een stuk kleiner dat dit glas snel sneuvelt dan in het geval van enkel glas, maar bij beide glassoorten is het van belang ze goed te onderhouden. Door de ruiten van uw woning goed te onderhouden gaan ze langer mee en wordt de kans op blijvende krassen een stuk kleiner. In onderstaande tekst volgen drie tips van een glaszetter om uw ramen schoon te houden.

Reinigingsmiddelen

Veel mensen vinden het schoonmaken van ramen een vervelend klusje en willen zich er dan ook snel vanaf maken. Is dit bij u ook het geval? Grote kans dan dat u ramen helemaal niet goed schoon zijn. Door het gebruik van de juiste reinigingsmiddelen is het een stuk makkelijker om uw ruiten schoon te houden. Het advies van een glaszetter is in ieder geval om nooit teveel schoonmaakmiddel toe te voegen. Hierdoor ontstaan namelijk strepen op de ruit. Daarnaast wordt het ten zeerste afgeraden om gebruik te maken van schoonmaakmiddel waar schurende stukken inzitten.

Gebruik de juiste materialen

De tweede tip is dat u bij het schoonmaken van uw ruiten de juiste materialen moet gebruiken. Voor het schoonmaken van uw ramen gebruikt u een spons, een trekker en een schone doek. Het is niet aan te raden om een schuurspons te gebruiken voor het schoonmaken van uw ramen. Hierdoor ontstaan namelijk juist krassen.

Zelfde manier gebruiken

Gaat u uw ramen zowel van binnen als buiten schoonmaken? Gebruik dan altijd dezelfde manier van schoonmaakmethode. Trek de ruit bijvoorbeeld altijd droog in dezelfde richting. Op deze manier is de kans een stuk kleiner dat de strepen op de ruit zichtbaar blijven wanneer de zon schijnt.