Skip to main content

Bent u van plan om binnenkort nieuwe ruiten in uw raamkozijnen te plaatsen? Er zijn verschillende soorten glas waaruit u kunt kiezen in dat geval. Houd er rekening mee dat er tal van voor- en nadelen aan de verschillende typen glas zitten. Denk aan de isolerende werking van het glas, de inbraak afwerende functie van glas, enzovoorts. In dit artikel zetten we een aantal van deze typen glas voor u op een rijtje. Twijfelt u nog over het te kiezen type glas? Laat u in dat geval adviseren door onze glaszetters! Zij hebben een ruime ervaring in het plaatsen van glas, waardoor ze u een goed beeld kunnen geven van de mogelijkheden die u heeft.

Stijlvolle ruiten voor in uw ramen

Binnen woningen zou u kunnen kiezen voor figuurlas, wat voorzien is van een decoratief patroon in het glas. Zeker in de ramen in deuren wordt dit type glas vaak gebruikt, omdat het voorkomt dat mensen via uw deur naar binnen kunnen kijken. Daarbij geeft het uw deur een stijlvolle uitstraling.

Ook gelakt glas is ideaal voor binnen woningen. Dit type glas heeft een extra laklaag, wat de ruiten een chique uitstraling geeft. Wilt u glas met een specifiek kleurtje? Er zijn verschillende aanbieders van gekleurd glas.

Betere isolatie met duurzaam glas

Naast de stijl van het glas, zou u ook naar de duurzaamheid van ruiten kunnen kijken. Kies bijvoorbeeld bij voorkeur voor gehard glas of dubbel gelaagd glas. Hiermee wordt een grotere hoeveelheid warmte binnen uw woning gehouden, waardoor uw energieverbruik daalt. Daarbij is het met sterker glas makkelijker om inbrekers buiten de deur te houden. Hierbij zou u ook voor draadglas kunnen kiezen, wat sterker is dan veel andere soorten glas. Draadglas is minder mooi daar glas waar u doorheen kunt kijken, waardoor draadglas vaak enkel voor de ruit in een deur gebruikt wordt.