Skip to main content

Dubbelglas, ook vaak beschreven als HR++-glas, is een vorm van isolatieglas, waarmee u een groter deel van de warmte in huis houdt. Niet alleen zorgt dit voor een lagere energierekening, ook stijgt de isolatiewaarde van uw woning. Een hogere isolatiewaarde maakt het doorgaans makkelijker om uw woning op termijn te verkopen. De nieuwe bewoners van uw pand hoeven de woning immers niet zelf energiezuiniger te maken. Dubbelglas wordt vaak als een goede verbetering ten opzichte van enkelglas gezien. Wist u echter dat u tegenwoordig ook voor driedubbelglas, ofwel HR+++-glas, kunt kiezen? Dit type glas is nog dikker, waardoor uw energieverbruik verder af zal nemen.

Hogere isolatiewaarde met HR+++-glas

Net als bij de transitie van enkelglas naar dubbelglas, zal uw isolatiewaarde ook bij de verandering naar driedubbelglas verbeterd worden. Dit maakt dat uw woning meer waard wordt en makkelijker te verkopen zal zijn. Daarbij neemt het energieverbruik in huis af, waardoor u ieder jaar een lagere energierekening ontvangt. Op deze manier kunt u de investering in driedubbelglas relatief eenvoudig terugverdienen.

Ook niet onbelangrijk is de geluidswerende werking van HR+++-glas. Zeker wanneer u aan een drukke weg woont, kan het fijn zijn om geluidswerende ruiten te gebruiken. Onze glaszetter kan u hier meer over vertellen en de ruiten direct voor u plaatsen.

Behoorlijke investering in driedubbelglas

Een nadeel aan het gebruik van driedubbelglas, is het feit dat u een behoorlijke investering moet doen voordat uw ruiten vervangen zijn. Het is de vraag op welke termijn u deze investering terugverdiend heeft. Dit is onder meer afhankelijk van het type cv-ketel wat u in huis heeft. Een energiezuinige hr-ketel in combinatie met dubbelglas is bijvoorbeeld al erg zuinig. De kans dat de keuze voor driedubbelglas voor een sterke daling in uw energieverbruik zorgt is klein. Het kan om die reden verstandiger zijn om uw dubbelglas te laten zitten en bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen.

Of het gebruik van driedubbelglas ook voor u interessant is, kunnen onze glaszetters voor u berekenen. Wij leggen de mogelijkheden die u tegenwoordig heeft graag aan u voor, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.