Skip to main content

Een warm huis staat of valt met een goede isolatie. De ramen spelen hierbij een belangrijke rol. Veel huizen zijn voorzien van enkel glas of standaard dubbel glas. Deze zijn beide stukken minder isolerend dan HR++ dubbelglas. Het plaatsen van dit soort glas kan dus veel schelen in het binnenhouden van de warmte en bespaart u stookkosten. HR++ dubbelglas isoleert tot 50% beter dan normaal dubbel glas. Dit komt doordat de spouwruimte gevuld wordt met een isolerend edelgas dat beter isoleert dan lucht. Ook is een zijde voorzien van een reflecterende laag die zonlicht doorlaat maar warmte die van binnen komt terugkaatst.

Wat zijn uw mogelijkheden voor het plaatsen van HR++ dubbelglas?

HR++ dubbelglasEr zijn twee toepassingen van HR++ dubbelglas; 2-laags dubbelglas of 3-laags dubbelglas. Het 3-laags dubbelglas isoleert beter dan de 2-laags versie maar past door de grotere breedte niet in alle kozijnen vanwege een te kleine sponning.
HR++ glas is vooral van toepassing wanneer ook de andere onderdelen van het huis goed geïsoleerd zijn, zoals de vloer, gevels en het plafond.
Wellicht kunt ook u uw voordeel doen met de plaatsing van HR++ dubbelglas.